nieuws

Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

Industrienieuws

WINSCHOTEN – Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

WINSCHOTEN – Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Reden voor het besluit is dat steeds meer patiënten allergisch blijken te zijn voor onnatuurlijke toevoegingen in het voedsel, aldus A. Zuidema, hoofd Voeding van het ziekenhuis dinsdag. Het St. Lucas is volgens hem het eerste ziekenhuis van Nederland dat deze maatregel invoert.

In plaats van chemische smaakversterkers worden er alleen nog maar natuurlijke toevoegingen gebruikt, zegt Zuidema. Zo worden kruidenmengsels vervangen door verse kruiden en wordt zeewier ingezet als smaakversterker.

Nadelige gevolgen voor de smaak heeft dit volgens hem niet. ‘Veel producten worden er juist alleen maar lekkerder van.’

In eerste instantie worden alleen de hoofdmaaltijden zonder chemische toevoegingen geserveerd. Binnenkort geldt de maatregel ook voor de broodmaaltijden.

Lees ook:
Gegaard vlees populair bij zorginsstellingen (19 juni 2006)

Reageer op dit artikel