nieuws

Zeven en een halve bal gehakt in een half uur

Industrienieuws

ROTTERDAM – De Rotterdamse kroegbaas Vincent Bek is winnaar van het ‘Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten’ dat jaarlijks in het Rotterdamse horeca-etablissement de Ballentent wordt gehouden.

Zeven en een halve bal gehakt in een half uur

ROTTERDAM – De Rotterdamse kroegbaas Vincent Bek is winnaar van het ‘Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten’ dat jaarlijks in het Rotterdamse horeca-etablissement de Ballentent wordt gehouden.

Bek wist gisteren in een half uur maar liefst zeven en een halve gehaktbal weg te werken. Die hoeveelheid ballen is goed voor maar liefst 1350 gram gehakt. Bek, eigenaar van café De Komedie in Rotterdam, versloeg met zijn prestatie dertig concurrenten.

De Rotterdammer won de competitie verleden jaar ook al, toen echter met een bal minder. Hij kreeg voor zijn prestatie, uit handen van oud-Feyenoorder Roy Makaay, een wisselbeker en de chromen gehaktbal. Daarnaast won hij een lunch in een sterrenrestaurant. Bek zegt in het Algemeen Dagblad nog een keer mee te doen.

De wedstrijd werd geopend door tv-kok Herman den Blijker. Die gooide na anderhalve bal het bijltje er bij neer, meldt weblog snack-nieuws.nl. De Ballentent, gelegen aan de voet van de Euromast, staat bekend om de gehaktballen die wijd en zijd faam genieten vanwege de omvang (180 gram) en de smaak.

 

Reageer op dit artikel