nieuws

Young Butcher Leendert Van Leeuwen naar Engelse finale

Industrienieuws

RIJSWIJK – Leendert van Leeuwen, werkzaam bij slagerij Willem Bor, is 1e geworden in de voorronde van de International Young Butchers’ Competition (IYBC).

Young Butcher Leendert Van Leeuwen naar Engelse finale

RIJSWIJK – Leendert van Leeuwen, werkzaam bij slagerij Willem Bor, is 1e geworden in de voorronde van de International Young Butchers’ Competition (IYBC).

Leendert van Leeuwen vertegenwoordigt ons land tijdens de Europese finale in Engeland in juni 2011. Marco van der Hout, werkzaam bij Speciaalslager Jeursen, won de tweede prijs en gaat als reservekandidaat mee naar Engeland. Sjouke Bouma, reservekandidaat 2010, was dit jaar al zeker van een plaats in het Nederlandse team.

Samen met KNS

SVO organiseerde de voorronde in samenwerking met de KNS op de locatie in Rijswijk. In totaal maakten vijf SVO-deelnemers kans om als winnaar mee te doen aan de IYBC-wedstrijd. Gjalt Landman en Ton Oosterveer van SVO vormden de jury en waren enthousiast over de geleverde prestaties.

De komende periode oefenen de drie deelnemers uitvoerig onder leiding van vakdeskundigen om hun kwaliteiten nog meer te verbeteren. Tijdens de finale van de IYBC in juni gaan zij de strijd aan met jonge slagers uit onder andere Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Lees ook:
Young Butchers Competition zoekt deelnemers (11 november 2010)
IFFA: Wiebe Houwers wint Young Butchers’ Competition (12 mei 2010)
Filmimpressie International Young Butchers’ Competition (5 oktober 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Young Butchers 

 

 

 

Reageer op dit artikel