nieuws

Worsteling met lamsrack voorbij (film)

Industrienieuws

VOERENDAAL – Gasten hoeven bij restaurant Convives in Voerendaal niet te worstelen met een lamsrack op hun bord.

Worsteling met lamsrack voorbij (film)

VOERENDAAL – Gasten hoeven bij restaurant Convives in Voerendaal niet te worstelen met een lamsrack op hun bord.

Chef-kok René van Breukelen maakt het snijden van het lamsvlees aan het bot gemakkelijk. Hij serveert deze precies andersom ‘gevouwen’ dan gebruikelijk is. Het vlees zit daardoor aan de buitenzijde. Ook snijdt hij het vlees van te voren iets in.

Belangrijk daarbij is dat je het vlees insnijdt tot aan de ruggengraat, net zoals je een kotelet snijdt. Maar ga niet te diep anders laat het vlees los en is omvouwen tot een kroon niet meer mogelijk. De ‘omgekeerde lamskroon’ kan daarna zo de oven in. Luc Bosch, docent aan de Hoge Hotelschool in Maastricht laat hier zien hoe je deze ‘omgekeerde lamskroon’ bereidt.

Naar het filmpje op Missethoreca.nl

Lees ook:
Stijlslagerij bekroond met Waddengoud (21 juni 2010)
 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over lamsvlees

 

Reageer op dit artikel