nieuws

Wordt vervolgd: E.coli in gehakt VS

Industrienieuws

CHICAGO – Opnieuw is er in de VS een grote recall van rundvleesproducten. Het is inmiddels een vervolgverhaal waarvan het einde nog niet in zicht is.

Wordt vervolgd: E.coli in gehakt VS

CHICAGO – Opnieuw is er in de VS een grote recall van rundvleesproducten. Het is inmiddels een vervolgverhaal waarvan het einde nog niet in zicht is.

Dit maal gaat het om producten met rundergehakt van JSM Meat Holdings. De producten van 15 merken worden teruggeroepen in 11 staten.

Vorig jaar waren er meer dan 20 terughaalacties wegens E.coli in rundergehakt. Een E.coli-besmetting kostte het bedrijf Topps Meat de kop. Ook in 2008 waren er opnieuw recalls van rundvlees vanwege E-coli.

Dit jaar waren er al weer 3 plus enkele terughaalacties van rundergehakt om andere redenen, zo blijkt uit gegevens van FSIS. Zo moest Westland/Hallmark vlees terughalen omdat wrak vee werd mishandeld. De Amerikaanse onderminister van landbouw Richard Raymond voorspelde onlangs al dat de vraag naar rundvlees in Amerika zal flink inzakken als opnieuw een vleesbedrijf in opspraak raakt.

Lees ook:
Imago Amerikaans rundvlees krijgt knauw (20 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over recalls in de VS

Reageer op dit artikel