nieuws

Wildproducent wil giftige pad exporteren

Industrienieuws

CHARLEVILLE – Wildproducent United Game in Australië denkt een manier te hebben gevonden om de gevreesde en giftige reuzenpad uit te roeien: maak het geschikt voor huma consumptie en exporteer het naar China.

Wildproducent wil giftige pad exporteren

CHARLEVILLE – Wildproducent United Game in Australië denkt een manier te hebben gevonden om de gevreesde en giftige reuzenpad uit te roeien: maak het geschikt voor huma consumptie en exporteer het naar China.

De reuzenpad zou in Australië al jaren verantwoordelijk zijn voor een massale slachting onder de slangen- en hagedissenpopulatie. De regering heeft al miljoenen gestopt in de bestrijding van de giftige pad

Directeur John Burey van United Game denkt dat het paddenvlees echter een grote hit kan worden in China. ‘Het is net als van citroenen limonade maken’, aldus Burey.

Burey stelt voor dat mensen de padden vangen en hem naar zijn fabriek brengen. Levend wel te verstaan. Zij krijgen er dan geld voor. Net zoiets als vroeger met oude kranten naar de papierhandel brengen. Het gif wordt dan geëxtraheerd uit de pad, waarna het dier wordt gedood en ingevroren en compleet naar China wordt geëxporteerd.

Burey reist volgende week naar China af om een exportvergunning te krijgen.

Lees ook:
Den Blijker schokt WNF met schildpadvlees (25 juni 2009)
Kikkerbillen blijven op menu in Nederland (25 februari 2009)
Slang laat ‘dodelijk fastfood’ staan (5 september 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over kikkervlees

 

Reageer op dit artikel