nieuws

Wildeboer: ‘Dit is een deceptie

Industrienieuws

LEEUWARDEN – ‘Een deceptie voor iedereen. Volstrekt absurd en buiten-proportioneel.’ Zo noemt slachter Aaldert Wildeboer de enorme gevolgen van de gebeurtenissen de afgelopen dagen, voor zijn slachterij.

Wildeboer: ‘Dit is een deceptie

LEEUWARDEN – ‘Een deceptie voor iedereen. Volstrekt absurd en buiten-proportioneel.’ Zo noemt slachter Aaldert Wildeboer de enorme gevolgen van de gebeurtenissen de afgelopen dagen, voor zijn slachterij.

Friesland Beef kondigde vandaag aan voorlopig te zullen stoppen met het slachten van runderen omdat er geen aanvoer meer is. Wildeboer slachtte in opdracht van Friesland Beef (Henk Visser) wekelijks 800 runderen. Vandaag zijn er nog maar 25 runderen geslacht.

Arbeidstijdverkorting
‘We hebben hier vier jaar keihard gewerkt om er een mooi bedrijf van te maken. Dat wordt nu snoeihard de grond in geboord.’ Wildeboer en Visser vragen komende week arbeidstijdverkorting aan voor de werknemers. ‘dit is een enorme financiële schadepost.’ Overigens blijft Wildeboer nog wel kalveren slachten voor VanDrie Group, die heeft laten weten zaken te blijven doen met de Friese slachterij. ‘Dat zijn 1300 kalveren per week. Als die ook nog wegvallen, kunnen we de deur sluiten.’

Schandalig
Schandalig vindt Wildeboer het overigens dat hij tot op heden niets van minister Gerda Verburg of iemand anders van het ministerie heeft gehoord.

‘Haar aankondiging in Buitenhof kwam ons rauw op het dak vallen. Ook in de dagen hieraan voorafgaand heeft het ministerie ons niets, maar dan ook niets laten weten.’ Wildeboer en Visser hebben via de media moeten vernemen dat hun slachterij onder permanent toezicht kwam te staan. ‘Ik begrijp er niets van. Ze had ons toch van tevoren kunnen laten weten wat ze van plan was? Of nadien nog contact op kunnen nemen? Niks van dat al.’

Dat Verburg de slachterij in Leeuwarden via de televisie publiekelijk ‘te kakken’ heeft gezet, neemt Wildeboer haar zeer kwalijk.

Kijk hier voor de uitzending van Radar over Friesland Beef

Lees ook:
Wildeboer nodigt alle critici uit voor slachterijtour (10 april 2008)
Wildeboer vreest voor slachterij (9 april 2008)
Tientallen dreigementen tegen Friesland Vlees (8 april 2008)
‘Vion: ‘Geen afwijkingen bij Friesland Beef’ (8 april 2008)
Friesland Beef stopt met slachten
(8 april 2008)
VanDrie blijft bij Friesland Vlees (8 april 2008)
Aaldert Wildeboer: ‘Minister is asociaal’ (7 april 2008)
‘Ruzie veearts en AID’er aanleiding toezicht bij Wildeboer’ (7 april 2008)
Wildeboer verliest grote klanten (7 april 2008)
Slachterij Wildeboer permanent onder toezicht (7 april 2008)

Of:
Is Radar persbureau voor Partij voor de Dieren? (19 februari 2008)

Klik hier voor het gesprek met minister Verburg in Buitenhof (klik in het nieuwe venster rechts op ‘Gerda Verburg over keuring van vlees’)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Friesland Vlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel