nieuws

Wijk Los Angeles weert fastfood

Industrienieuws

LOS ANGELES – Los Angeles heeft een nieuw wapen in de strijd tegen overgewicht. In een arme wijk in het zuiden van de Amerikaanse stad mogen zich het komende jaar geen nieuwe fastfoodrestaurants vestigen.

Wijk Los Angeles weert fastfood

LOS ANGELES – Los Angeles heeft een nieuw wapen in de strijd tegen overgewicht. In een arme wijk in het zuiden van de Amerikaanse stad mogen zich het komende jaar geen nieuwe fastfoodrestaurants vestigen.

Het zou voor het eerst zijn dat fastfoodketens hun deuren niet mogen openen op basis van gezondheidsredenen. Het verbod geldt voor een gebied waar een half miljoen mensen woont, vooral latino’s en Afro-Amerikanen. In de wijk zijn meer zieken als gevolg van overgewicht dan elders in de Californische metropool.

Het stadsbestuur hoopt dat het verbod winkels met vers voedsel, restaurants en supermarkten populairder maakt. Nu serveert 45 procent van alle eetgelegenheden in het district uitsluitend gemaksvoedsel.

Transvet
California nam deze week een wet aan die vanaf 2010 restaurants verbiedt producten met transvet te serveren. Oktober afgelopen tekende gouverneur Arnold Schwarzenegger al een wet die kunstmatige transvetzuren in eten voor scholen verbiedt.

New York bond al eerder de strijd aan tegen transvetzuren. De stad stelde restaurants eerder deze maand verplicht om de hoeveelheid kilocalorieën te vermelden.

Lees ook:
New York verplicht kcal op menu (23 juli 2008)
Meer eten door obesitas-berichten (3 augustus 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over de Verenigde Staten

Reageer op dit artikel