nieuws

‘Weyl fraudeerde voor 45 miljoen

Industrienieuws

ENSCHEDE – De failliet verklaarde rundveeslachterij Weyl uit Enschede heeft voor 45 miljoen euro gefraudeerd. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren Daniëls en Stekelenburg dat onlangs werd gepubliceerd op de website van Daniëls Huisman advocaten.

‘Weyl fraudeerde voor 45 miljoen

ENSCHEDE  – De failliet verklaarde rundveeslachterij Weyl uit Enschede heeft voor 45 miljoen euro gefraudeerd. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren Daniëls en Stekelenburg dat onlangs werd gepubliceerd op de website van Daniëls Huisman advocaten.

Na gesprekken met de directie stelden de curatoren vast dat Weyl in financiële problemen raakte tijdens de MKZ-crisis in 2000. Volgens hen is er vanaf dat moment tot dit jaar met de boekhouding gesjoemeld.

In hun verslag noemden Daniëls en Stekelenburg de omvang van de fraude  ‘indrukwekkend’. Uit het verslag blijkt dat de totale schuld van de voormalige slachterij minstens 95 miljoen euro bedraagt. De curatoren hebben een claim van 30 miljoen euro neergelegd.

Lees ook:
VION tekent overeenkomst overname Weyl (5 juli 2010)
Aangifte fraude directie Weyl (25 juni 2010)
Overname Weyl nog niet rond (11 juni 2010)
‘Weyl Beef in handen van Vion Group’ (8 juni 2010)
Drie serieuze gegadigden voor Weyl (3 juni 2010)
Curatoren Weyl Beef geven woensdag uitsluitsel (31 mei 2010)
Vion en VanDrie onderzoeken overname Weyl (25 mei 2010)
Weyl Beef failliet verklaard (21 mei 2010)
Weyl Beef vraagt uitstel van betaling (20 mei 2010)
Weyl Beef stopt met slachten (19 mei 2010)
Man (29) komt om in slachterij Weyl Beef Products (10 mei 2010)
Slachterij Weyl ziet omzet stijgen (22 april 2010)
Weyl in zee met Müller (4 februari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Weyl

Reageer op dit artikel