nieuws

Weyl Beef vraagt uitstel van betaling

Industrienieuws

ENSCHEDE – Bewindvoerder J. Daniels van de zwaar in financiële problemen verkerende slachterij Weyl in Enschede, hoopt zo snel mogelijk een deel van het bedrijf te kunnen redden.

Weyl Beef vraagt uitstel van betaling

ENSCHEDE – Bewindvoerder J. Daniels van de zwaar in financiële problemen verkerende slachterij Weyl in Enschede, hoopt zo snel mogelijk een deel van het bedrijf te kunnen redden.

Mogelijk zal de runderslachterij dan eerst failliet verklaard moeten worden. De rechtbank van Almelo verleende woensdag uitstel van betaling aan Weyl Beef. Volgens Daniels hebben zich inmiddels enige gegadigden van buitenaf gemeld voor een mogelijke voortzetting van een deel van de activiteiten. ‘Het moet mogelijk zijn een deel rendabel voort te zetten, maar hoe kan ik nog niet zeggen’, aldus Daniels vanochtend in de Twentsche Courant Tubantia

Banken

Volgens Daniels, die woensdagmiddag werd benoemd tot bewindvoerder, zijn de oorzaken van de problemen nog niet duidelijk. Wel hebben de banken het vertrouwen in de slachterij opgezegd. Bovendien is ook een slachterij met 250 mensen in Nordhorn, Duitsland erbij betrokken. Door de financiële problemen bij Weyl zijn uitzendbureau Kiwi en searchbureau Qtive inmiddels failliet verklaard, meldt de krant. 

De productie ligt inmiddels grotendeels stil. Daniels wil vandaag nog in overleg met de ondernemingsraad en mocht het tot een faillissement komen, dan zal het personeel door het UWV worden ingelicht over hun positie. 

Lees ook:
Weyl Beef stopt met slachten (19 mei 2010)
Man (29) komt om in slachterij Weyl Beef Products (10 mei 2010)
Slachterij Weyl ziet omzet stijgen (22 april 2010)
Weyl in zee met Müller (4 februari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Weyl

 

 

Reageer op dit artikel