nieuws

Werknemers Grampian-fabriek in actie

Industrienieuws

GAERWEN – Werknemers van Welsh Country Foods in Gaerwen willen hun eis voor een beter salaris kracht bijzetten met acties, waaronder stakingen. Het bedrijf maakt deel uit van Grampian, dat wordt overgenomen door Vion.

Werknemers Grampian-fabriek in actie

GAERWEN – Werknemers van Welsh Country Foods in Gaerwen willen hun eis voor een beter salaris kracht bijzetten met acties, waaronder stakingen. Het bedrijf maakt deel uit van Grampian, dat wordt overgenomen door Vion.

Volgens Britse media stemde de overgrote meerderheid van de leden van vakbond Unite voor acties. Ze zijn ontevreden met het voorstel voor een loonstijging van twee procent.

Dat is minder dan waar de werknemers van het kipverwerkende bedrijf van Grampian in Llangefni mee akkoord gingen. Zij krijgen drie procent en de toezegging dat ze over een half jaar met de nieuwe eigenaar Vion om de tafel mogen.

Lees ook:
Vion: ‘Goedkeuring ook verwacht’ (31 juli 2008)
Vion mag Grampian overnemen (31 juli 2008)
‘Geen onrust bij Vion in Nederland’ (28 juli 2008)
Het rommelt nog bij Vion-dochter Südfleisch (10 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Vion en Grampian

Reageer op dit artikel