nieuws

Weinig biologische en vegetarische kerstaanbiedingen in supermarkt

Industrienieuws

AMSTERDAM – Van de 391 onderzochte kerstaanbiedingen in acht supermarkten in de categorieën vlees, vis of vegetarisch zijn er vijf biologisch en acht vegetarisch.

Weinig biologische en vegetarische kerstaanbiedingen in supermarkt

AMSTERDAM – Van de 391 onderzochte kerstaanbiedingen in acht supermarkten in de categorieën vlees, vis of vegetarisch zijn er vijf biologisch en acht vegetarisch.

Wakker Dier heeft dit onderzocht en vindt de resultaten teleurstellend. ‘Temeer omdat dit jaar de supermarkten veel meer kerstaanbiedingen hebben in extra dikke kerstfolders. Desondanks is het aantal biologische en vegetarische aanbiedingen zelfs gedaald,’ laat Wakker Dier weten.

Eerder bleek uit onderzoek van Peil.nl dat een derde van de supermarktklanten met Kerst let op keurmerken voor dierenwelzijn. ‘Zij zullen helaas met een vergrootglas moeten gaan zoeken’, aldus een woordvoerster van Wakker Dier, ‘en zelfs dan nog is er bij Aldi en LIDL niks te vinden.’

Varkensvlees

Wakker Dier concludeerde dat er 97 kerstaanbiedingen met varkensvlees worden aangeboden, tegenover 73 met rundvlees en 29 met kip. Wel worden zoals gebruikelijk met Kerst, vooral luxe vleesaanbiedingen gedaan en is er evenals vorig jaar slechts één kiloknaller te vinden, bij de C1000; het gemengd gehakt van de C1000 is ook deze Kerst weer goedkoper dan de gemiddelde prijs van kattenvoer ( €4.12/kilo).

Wakker Dier onderzocht bij de grootste acht supermarkten – AH, C1000, Jumbo, Super de Boer, Plus, Dirk/Bas/Digros, Aldi en Lidl – de aanbiedingen in de kerstfolders, de weekfolder en op de website in de week voor Kerst.
 

Reageer op dit artikel