nieuws

VS gaan vlees testen op melamine

Industrienieuws

WASHINGTON – De Food Safety and Inspection Services (FSIS), onder deel van het Amerikaanse ministerie van landbouw, gaat vlees- en kipproducten testen op melamine. De testen worden uitgevoerd op producten uit het schap.

VS gaan vlees testen op melamine

WASHINGTON – De Food Safety and Inspection Services (FSIS), onder deel van het Amerikaanse ministerie van landbouw, gaat vlees- en kipproducten testen op melamine. De testen worden uitgevoerd op producten uit het schap.

Het gaat om producten die van melk gemaakte ingrediënten bevatten, zoals melkpoeder, caseïne, wei en gecondenseerde melk.

FSIS richt zich op vij categorieën: babyvoeding met vlees of kip, gekookte worst, gepaneerde kip, gehaktballen en pizza en andere deegproducten met vlees of kip.

Het onderzoek gaat twaalf weken duren. Iedere week worden 45 monsters getest.

Volgens de FDA is er geen gezondheidsrisico bij een melamine-inname van 2,5 ppm (deeltjes per miljoen). Voor babyvoeding ligt dat op 1,0 ppm.

Melamine kan leiden tot nier beschadiging. In China overleden eerder dit jaar vier baby’s door melamine in melk. Dat was aan de melk toegevoegd om aanlengen van de melk te maskeren.

Lees ook:
VWA let strakker op melamine in veevoer (24 november 2008)
Wellicht melamine in boterhamworst Filipijnen (9 oktober 2008)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over melamine

Reageer op dit artikel