nieuws

Vrouw rooft niet-Islamitisch vlees

Industrienieuws

MANAMA- Een vrouw in Bahrein die vlees heeft gestolen omdat het niet Islamitisch was heeft een boete van 20 Bahreinse dinar (zo’n 40 euro) gekregen.

Vrouw rooft niet-Islamitisch vlees

MANAMA- Een vrouw in Bahrein die vlees heeft gestolen omdat het niet Islamitisch was heeft een boete van 20 Bahreinse dinar (zo’n 34 euro) gekregen.

De 28-jarige was een Indiaans restaurant in Manama binnengestormd, blafte klanten af omdat ze niet-Islamitisch vlees aten, rende naar de koelkast, waar ze vlees in haar tas stopte, en vluchtte vervolgens weer naar buiten, meldt Gulf Daily News.

Medewerkers van het restaurant gingen haar direct achterna. De vrouw vluchtte naar een nabijgelegen begraafplaats waar ze het vlees probeerde te begraven. De politie arresteerde haar op het kerkhof.

‘Ik schaam me’
De vrouw werd beschuldigd van diefstal. Haar advocaat gaf aan dat de vrouw geestelijk niet in orde was. Hij overlegde medische rapporten om zijn pleidooi te ondersteunen. ‘Ik schaam mij zo dat dit gebeurd is’, reageerde de vrouw. ‘Ik herinner me niet eens meer dat ik al deze dingen gedaan heb.’

De eigenaar van het restaurant wilde een schadevergoeding van 200 dinar en stuurde aan op een gevangenisstraf van een jaar. De rechter legde haar echter een boete van 20 dinar op. Daarna kon de vrouw weer gaan.

Lees ook:
Gestolen kip in cel, dief naar huis (19 mei 2008)
Gokkende kok steelt vlees van baas (8 mei 2008)
Vleesdief betaalt baas terug (27  april 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht naar:
Alle berichten voer vleesdiefstal

Reageer op dit artikel