nieuws

Voedingscentrum: kwart neemt wel eens een Balans-dag

Industrienieuws

Het Voedingscentrum publiceerde eerder al het balansdag KookboekDEN HAAG – Bijna een kwart van de Nederlanders neemt wel eens een Balans-dag. Zij compenseren een keer te veel eten door daarna minder te eten en meer te bewegen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg in opdracht van het Voedingscentrum.

In januari 2006 introduceerde het Voedingscentrum het eenvoudige principe van een dagje ‘minder’ na een ‘dagje meer’. Een half jaar later is de term ‘Balansdag’ helemaal ingeburgerd, met een naamsbekendheid van bijna 70%, aldus het Voedingscentrum.

Mensen die wel eens een Balansdag nemen, geven aan dat zij zich hierdoor fitter voelen (18%). Bovendien is de Balansdag voor 20% ook een hulpmiddel om met verleiding om te gaan. ‘Nee dank je, ik heb een Balansdag’ is namelijk een perfect excuus om eens een stuk taart, een bitterbal of een drankje af te slaan.

Van de ‘Balansdag-nemers’ zegt 47% dat de dag ook echt werkt, omdat ze op gewicht blijven.

Lees ook:
* Voedingscentrum komt met Balans-kookboek

Reageer op dit artikel