nieuws

Vleesverwerker Maple Leaf reorganiseert

Industrienieuws

TORONTO – De Canadese vleesverwerker Maple Leaf is van plan de fabriek in Burlington (Ontario) te verkopen. Een andere fabriek in Winnipeg sluit in september.

Vleesverwerker Maple Leaf reorganiseert

TORONTO – De Canadese vleesverwerker Maple Leaf is van plan de fabriek in Burlington (Ontario) te verkopen. Een andere fabriek in Winnipeg sluit in september.

In Burlington worden jaarlijks ruim twee miljoen varkens verwerkt.

Maple Leaf heeft in het eerste kwartaal van 2008 10.000 dollar verlies gedraaid, maar een nieuw businessplan moet het tij volgens het bedrijf doen keren, meldt Pigprocess.net.

Een herstructurering die vijf jaar duurt, moet de focus van het concern verschuiven. In plaats van primaire activiteiten wordt nu meer belang gehecht aan waardetoevoegende activiteiten aan het vlees, zoals maaltijden.

Bezuinigingsronde
Verdere reorganisatieplannen staan nog op stapel. Zo sluit in september de varkensvleesverwerkende fabriek in Winnipeg en volgt in september een tweede bezuinigingsronde in de fabriek in Brandon (Manitoba).

Tegelijkertijd worden activiteiten geconcentreerd in een andere fabriek in Winnipeg die daardoor flink uitbreidt. Het gaat onder meer om consolidatie van de waardetoevoegende ham-boning activiteiten. Verder is een nieuw distributiecentrum in Saskatoon bijna klaar.

Lees ook:
Overname maakt Vion echte vleesreus (7 mei 2008)
Tyson lijdt miljoenenverlies in tweede kwartaal (1 mei 2008)
Tyson sluit fabriek York (23 april 2008)
China blokkeert Noord-Amerikaans varkensvlees (21 september 2007)
Wereldtop Varkensslachterijen op een rijtje (28 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over reorganisaties

Reageer op dit artikel