nieuws

Vleessector nog niet af van ‘lastpost’ Van Gemert

Industrienieuws

Willie van Gemert deze maand in Meat & MealDOETINCHEM – Hij is momenteel flink aan het afkicken, maar de vleessector is nog niet af van ‘lastpost’ Willie van Gemert. Dat staat te lezen in een interview met de ex-NVV-voorzitter, in het nieuwste nummer van het vakmagazine Meat & Meal.

Van Gemert wil de laatste bestuursvergadering van het PVV vóór het zomerreces nog bijwonen als bestuurslid. Dan komt namelijk de besteding van de PVV-reserves aan bod. De -inmiddels- varkenshouder uit Helvoirt zegt dat hij recht heeft op meepraten. ‘Ik ben geen voorzitter meer van de NVV, maar nog wél lid van het PVV-bestuur.’

Dit voorjaar ontstond er in het PVV-bestuur een knallende ruzie tussen Van Gemert en de rest van de bestuursleden. Van Gemert betichtte het bestuur van witteboordendiefstal omdat het met geld van de varkenshouders de reorganisatie bij het PVV wilde betalen. Over deze reserves wordt op 12 juli opnieuw gepraat.

De term witteboordendiefstal was geen ‘slip of the pen’ zegt Van Gemert in het interview met Meat & Meal. ‘We hebben als NVV-bestuur toen bewust gekozen voor de harde lijn. De dood of de gladiolen. Ik heb er vervolgens mijn eigen sausje overheen gegoten.’

Ook haalt hij in het interview uit naar critici. Naar varkensboer Toon van Genugten bijvoorbeeld, die eerder dit jaar Van Gemerts positie ter discussie stelde. ‘Die verkoopt zijn eigen moeder nog als het hem geld kan opleveren’, zegt Van Gemert over Van Genugten.

Reageer op dit artikel