nieuws

‘Vleessector moet beter bestaansrecht claimen

Industrienieuws

DOETINCHEM – De Nederlandse vleessector behoort mondiaal tot de beste school en moet dan ook vaker zijn bestaansrecht claimen. Dat zegt ex-woordvoerder Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren deze maand in het vakblad Meat & Meal.

‘Vleessector moet beter bestaansrecht claimen

DOETINCHEM – De Nederlandse vleessector behoort mondiaal tot de beste school en moet dan ook vaker  in zijn eigen klasje – Nederland – zijn bestaansrecht claimen.

Dat zegt ex-woordvoerder Dé van de Riet van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren deze maand in het vakblad Meat & Meal.

Meat & Meal maakte deze maand het portret van Van de Riet, naar aanleiding van zijn vertrek naar Bouwend Nederland. Van de Riet was tien jaar in dienst als woordvoerder van de PVE.

Collectief
Hij stelt in het portret dat de vleessector in Nederland vaker als collectief naar buiten moet treden om consumenten en burgers uit te leggen dat het op gebied van o.a. dierenwelzijn, logistiek, voedselveiligheid en prijs tot de wereldtop hoort.

Verder noemt hij het systeem van productschappen uniek. ‘Veel landen zijn er jaloers op.’

Lees het volledige portret van Dé van de Riet deze maand (april 2008) in Meat & Meal.

Lees ook:
Ook Dé van de Riet weg bij PVE (5 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Dé van de Riet

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel