nieuws

Vleesproducent Marfrig boekt verlies

Industrienieuws

SAO PAULO – Marfrig Alimentos heeft het afgelopen kwartaal 13,5 miljoen euro verlies geleden.

SAO PAULO – Marfrig Alimentos heeft het afgelopen kwartaal 13,5 miljoen euro verlies geleden.

Een jaar eerder maakte de derde grootste Braziliaanse vleesproducent een winst van 87 miljoen euro, meldt Agd.nl. Het verlies is vooral het gevolg van de aankoop van het Amerikaanse Keystone Foods, die het bedrijf 1 miljard euro kost.

De omzet voor aftrek van rente, afschrijvingen en belastingen steeg 60 procent tot 1,7 miljard euro. Marfrig Alimentos stelt dat de integratie van Keystone Foods zo goed als voltrokken is. Door de overname is het Braziliaanse bedrijf niet langer een regionale speler. Met name rundvlees van Marfrig Alimentos gaat de wereld over.
 

Reageer op dit artikel