nieuws

Vleeslijm definitief van tafel

Industrienieuws

STRAATSBURG – Het Europees Parlement heeft woensdag de komst van ‘vleeslijm’ in heel Europa tegengehouden.

Vleeslijm definitief van tafel

STRAATSBURG  – Het Europees Parlement heeft woensdag de komst van ‘vleeslijm’ in heel Europa tegengehouden.

De lijm is een soort eiwit waarmee slagers kleine stukjes vlees aan elkaar kunnen plakken tot een mooi groot stuk. De Europese Commissie had de toelating voorgesteld. Een meerderheid van het parlement (370 tegen 262 stemmen) heeft het voorstel woensdag definitief verworpen. SP-Europarlementslid Kartika Liotard en PvdA’ster Judith Merkies behoorden tot de tegenstanders van de vleeslijm. Ze vinden de stof misleidend voor consument.

CDA- Europarlementslid Esther de Lange was wel voor invoering van het ‘plakvlees’, mits het etiket de stof trombine vermeldt. Trombine is de wetenschappelijke naam van de lijm. Ze benadrukt dat de stof veilig is voor de gezondheid. ‘Zonder deze stof worden kleine stukjes goed vlees weggegooid. Vinden de tegenstanders dat wel verantwoord?’ 

Lees ook:
Vleeslijm voorlopig van de baan (27 april 2010)
Vlees wordt vaker geplakt (20 april 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over lijm

Reageer op dit artikel