nieuws

Vleesch du Bois krijgt mogelijk dwangsom

Industrienieuws

DEDEMSVAART – Pluimveeslachterij Vleesch du Bois in Dedemsvaart moet voor 1 december iets doen aan enkele milieuovertredingen, anders legt de gemeente een dwangsom op.

Vleesch du Bois krijgt mogelijk dwangsom

DEDEMSVAART – Pluimveeslachterij Vleesch du Bois in Dedemsvaart moet voor 1 december iets doen aan enkele milieuovertredingen, anders legt de gemeente een dwangsom op.

De overtredingen in het bedrijf (onderdeel van de Plukon Royale Groep) vonden in augustus plaats tijdens een milieucontrole door een onafhankelijk bureau. Vleesch du Bois moet onder meer de huidige slachtcapaciteit terugbrengen tot 145.000 kuikens per dag.

Ook moet de geuroverlast worden teruggedrongen met een juist werkende installatie. Dat had eigenlijk al per 1 november in orde moeten zijn, maar Vleesch du Bois heeft die deadline niet gehaald, meldt hardenberg.nu.

Afspraken
De gemeente vindt dat dit niet past in de afspraken die zijn gemaakt met omwonenden. Eerder was namelijk afgesproken dat de slachterij afgelopen zomer de problemen al zou hebben verholpen.

Andere geconstateerde overtreding is het niet koelen, maar afzuigen van beenderen en ander dierlijk afval. De dwangsommen variëren van 227 tot 450 euro per dag per geconstateerde overtreding.

Omwonenden klagen al langere tijd over onder meer stankoverlast en een ‘onleefbare situatie‘.

Lees ook:
Werkgroep: ‘Esbro moet verhuizen’ (18 november 2008)
Plukon: ‘Geen schuld aan overbelading’ (25 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Vleesch du Bois
Alle berichten over stank
Alle berichten over kippenslachter

Reageer op dit artikel