nieuws

Vlees lijdt niet onder negatieve verhalen

Industrienieuws

EDE – De invloed van groeperingen die een negatief beeld schetsen van de vleessector is beperkt. Genieten staat bij de consument nog steeds voorop. Dat zei Ben Dellaert van de PVE vrijdag op het Nationaal Vleescongres Meat the Future.

Vlees lijdt niet onder negatieve verhalen

EDE – De invloed van ngo’s en politiek die een negatief beeld schetsen van de vleessector is beperkt. Genieten staat bij de consument nog steeds voorop. Dat zei Ben Dellaert van de PVE vrijdag op het Nationaal Vleescongres Meat the Future. 

Volgens Dellaert draait het naast genieten om gemak, gezond en natuurlijk betaalbaar. De impact van belangenorganisaties en de politiek blijkt niet groot.

‘Bij vlees denken consumenten in eerste instantie aan lekker. Pas bij doorvragen komen negatieve associaties naar boven die berusten op misverstanden zoals legbatterijen, toegevoegd water en hormonen’. Dellaert zei dat de meeste consumenten eigenlijk niet lastig gevallen willen worden met dergelijke vragen.

Vegetarische producten
Ook de gevolgen voor de vleessector door de groei van vegetarische producten blijken mee te vallen. De consumptie van vegetarische producten blijkt lang niet zoveel te zijn gegroeid als vaak wordt gesuggereerd. In 1995 bedroeg dat afgerond 1 procent van de markt en in 2006 was dat afgerond nog steeds 1 procent. ‘We hebben niet precies in beeld hoeveel vegetariërs er zijn, maar we denken dat het percentage principiële en strikte vegetariërs ongeveer 1 procent is.’

Het Nationaal Vleescongres werd georganiseerd door Meat & Meal en Elsevier Congressen.

Lees ook de andere nieuwsberichten over het vleescongres:
Dierenwelzijn wordt norm bij productie vlees
Henny Swinkels: burger bepaalt hoe te ondernemen
Supers introduceren gezonder vlees
Jumbo wil stoppen met ‘gecastreerd vlees’
Fit & Good van Enkco flopt in supers
Vleesbedrijf moet internationaler opereren

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Lees ook:
Nederlander positief over pluimveesector (11 januari 2008)

Reageer op dit artikel