nieuws

‘Vlees kistkalf niet meer gewenst

Industrienieuws

WAGENINGEN – Wie wil er nog een ei uit een legbatterij of vlees van een kistkalf? De kritische consument dwingt de Nederlandse intensieve dierhouderij tot bezinning op een diervriendelijker toekomst.

WAGENINGEN – Wie wil er nog een ei uit een legbatterij of vlees van een kistkalf? De kritische consument dwingt de Nederlandse intensieve dierhouderij tot bezinning op een diervriendelijker toekomst.

Een aanzet daartoe is essaybundel ‘Zorgvuldige veehouderij’, die bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen en Martin Scholten, directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen Universiteit (WUR), vanochtend hebben aangeboden aan staatssecretaris Bleker. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De Nederlandse veehouderij heeft momenteel geen diervriendelijk imago. Integendeel, mensen denken aan berichten over mest en ammoniak, antibioticagebruik, schaalvergroting en kiloknallers. De kritische consument koopt zijn vlees anno 2011 dan wel heel voordelig bij de supermarkt, maar protesteert tegelijkertijd steeds luider tegen dieronvriendelijkheid.

Reageer op dit artikel