nieuws

‘Vlees eten hangt samen met statusniveau

Industrienieuws

NIEUWVEEN – Het eten van vlees hangt samen met het hebben van een bepaalde status, toont onderzoek van Duitse psychologen aan. De manier waarop men vlees eet, of juist niet, blijkt verband te houden met hun ‘sociale-dominantieoriëntatie’.

‘Vlees eten hangt samen met statusniveau

NIEUWVEEN – Het eten van vlees hangt samen met het hebben van een bepaalde status, toont onderzoek van Duitse psychologen aan. De manier waarop men vlees eet, of juist niet, blijkt verband te houden met hun ‘sociale-dominantieoriëntatie’.

Volgens de psychologen is het al heel lang duidelijk dat het eten van vlees een bepaalde status met zich meebrengt. Als voorbeeld geven zij de op zondag vleessnijdende vader, die zichzelf altijd het grootste stuk toebedeelde.

Onderzoeker Frans Kachanoff vult aan dat vlees eten niet alléén voor status staat. Het draagt volgens hem eveneens bij aan een goede sfeer in de groep.  

Lees ook:
Slagers woest over vleestax (13 januari 2010)
Vleestax komt er aan (9 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over vleestax

Reageer op dit artikel