nieuws

Vion ook in rosékalfsvlees

Industrienieuws

TILBURG – Vion Tilburg slacht behalve runderen sinds kort ook rosékalveren. Volgens directeur Rundvlees Piet de Wijs past rosévlees prima bij de activiteiten van de rundvleestak van Vion.

Vion ook in rosékalfsvlees

TILBURG – Vion Tilburg slacht behalve runderen sinds kort ook rosékalveren. Volgens directeur Rundvlees Piet de Wijs past rosévlees prima bij de activiteiten van de rundvleestak van Vion.

‘We hebben in ons productieproces nauwelijks aanpassingen hoeven doen. Het slachten van kalveren vult het runderproces zelfs prima aan’, zegt hij in het Vion-blad Rondom Rund.

Grote markt
‘Wanneer we bijvoorbeeld ’s zomers minder runderaanvoer hebben, is er juist een grote markt voor rosévlees. Zo worden de dipjes in de runderaanvoer met kalveren opgevangen.’

Kalfsvlees is vooral in Zuid-Europese landen in trek. Met rosévlees wil Vion een breder assortiment bieden. Daarmee wordt het een concurrent van kalfsvleesbedrijven als ESA Foods en VanDrie Group.

Afnemers zijn vooral de grote horecabedrijven, die het zien als alternatief voor het duurdere en moeilijker te bereiden blanke kalfsvlees.

Nieuwe pensenafdeling
In Tiburg is vorge maand ook een nieuwe afdeling voor het verwerken van magen in gebruik genomen. Voor de nieuwe afdeling was een interne verbouwing nodig.

In deze nieuwe ruimte worden pensen geschikt gemaakt voor menselijke consumptie. Een koemaag kan vanwege enzymen op de epitheellaag, niet zo maar gegeten worden.

Door de epitheellaag te verwijderen, verdwijnen ook de enzymen en kan de maag gegeten worden. Afnemers zijn vooral de Oost-Europese landen, die de koemaag als delicatesse zien.

Lees ook:
Vion breidt uit in Duitsland (19 maart 2008)
Kalfsvlees Peter’s Farm nu ook bij Hanos (7 maart 2008)
Verburg bezoekt VanDrie Group (21 januari 2008)
ESA komt met nieuw merk kalfsvlees (17 oktober 2007)
Uitzendbureau voor Vion voor de rechter (11 juli 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Vion

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel