nieuws

Vion noteert varkensprijs van €1,26

Industrienieuws

BOXTEL – Vion Farming Nederland noteert vandaag een varkensprijs van €1,26. Deze notering geldt voor twee weken (week 3 en week 4) en is onder voorbehoud van grote calamiteiten.

BOXTEL – Vion Farming Nederland noteert vandaag een varkensprijs van €1,26. Deze notering geldt voor twee weken (week 3 en week 4) en is onder voorbehoud van grote calamiteiten.

Vion maakte eerder deze week bekend geen notering op maandag 17 januari uit te brengen vanwege de onzekere situatie op de vleesmarkt door de dioxinekwestie in Duitsland. De vandaag uitgebrachte notering is het resultaat van de verkoopinspanningen van Vion op de diverse afzetmarkten, zowel bij Nederlandse retailers als ook buitenlandse klanten. Daarnaast vriest Vion een deel van het varkensvlees in om de varkensprijs mee te ondersteunen.

Trouwe varkenshouders

Zoals in het nieuwsbericht van maandag 17 januari is gemeld betaalt Vion Farming de genoteerde varkensprijs aan trouwe varkenshouders. Dit zijn de varkenshouders die Vion al sinds langere tijd verzekeren van een vaste aanvoer van varkens. Deze leveranciers nemen deel aan een van de Vion Good Farming marktconcepten.

Good Farming Star

Vion Farming heeft op 17 januari tevens gemeld samen met Albert Heijn te werken aan een afzonderlijke prijszetting voor varkens uit het marktconcept Good Farming Star. Dit heeft erin geresulteerd dat de Good Farming Star varkens voor week 3 en 4 een bedrag van € 0,06 per kilo extra ontvangen op de notering van € 1,26. De hoogte van deze compensatie is gerelateerd aan de wekelijkse varkensnotering en is zolang van toepassing als de varkensvleesmarkt is ontregeld door de Duitse dioxinekwestie.

Vion betaalt de vandaag uitgebrachte notering eveneens aan leveranciers die hun varkens voor het eerst of in het verleden incidenteel aan Vion hebben geleverd. In dat geval reserveert Vion een deel van de uitbetaling. Deze wordt op 31 december 2011 aan de varkenshouder uitgekeerd mits er gedurende deze periode sprake is geweest van continue levering. Vion wil op deze wijze samen met de varkenshouder een vaste relatie opbouwen. De hoogte van de reservering is gerelateerd aan de varkensnotering en bedraagt voor week 3 en 4 € 0,06 per kilo.
 

Reageer op dit artikel