nieuws

Vion lijft Grampian in

Industrienieuws

SON – De overname door Vion van Grampian is definitief. Dat heeft Vion maandag bekend gemaakt. Al eerder circuleerden berichten dat Vion bezig was met de overname.

Vion lijft Grampian in

SON – De overname door Vion van Grampian is definitief. Dat heeft Vion maandag bekend gemaakt. Al eerder circuleerden berichten dat Vion bezig was met de overname.

De aankondiging bewijst hoeveel belang Vion hecht aan de Engelse markt. ‘De nieuwe combinatie wordt een vooraanstaande speler in de Engelse voedingsmiddelenindustrie. Samen met het management van Grampian willen we de samenwerking met onze retailklanten verder intensiveren door te investeren in Grampian, kennis met elkaar te delen en partnerships op te bouwen’, licht bestuursvoorzitter Daan van Doorn de overname toe.

Bedrijven
Vion wordt met de samenvoeging van Grampian een van de grootste foodbedrijven in de wereld en heeft momenteel vier verschillende bedrijfsactiviteiten in het Groot-Brittannië.

Key Country Foods is een belangrijke producent van bacon voor de retailmarkt. Vion heeft daarnaast een meerderheidsaandeel in J&J Tranfield, een vooraanstaande producent van pizza en ontbijtworstjes. Vion Food UK Ltd is verantwoordelijk voor de verkoop van bacon, vers varkensvlees, rundvlees en gemaksvoeding op de Engelse markt en heeft een omzet van 100 miljoen pond.
Het Vionbedrijf Oerlemans Foods is actief in de verkoop van vriesverse groenten, aardappelproducten en fruit via haar Engelse verkoopkantoor.

Grampian
Grampian is in 1980 in Schotland opgericht en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende Britse voedingsmiddelenbedrijven die de belangrijke retailers voorziet van kip, varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 17.500 mensen (waarvan 4.500 in Thailand), realiseert een jaarlijkse omzet van € 2,5 miljard en heeft productielocaties in het Verenigd Koninkrijk en Thailand. Het hoofdkantoor is gevestigd in Livingston, Schotland.

Hoeveel voor Grampian is betaald is niet bekend gemaakt.

Lees ook:
Ton Christaanse leidt Vion UK  (16 juni 2008)
Vleessector achter overname Grampian door Vion
 (5 juni 2008)
Overname maakt Vion echte vleesreus (7 mei 2008)
‘Grampian gaat naar Vion’ (7 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion
Alle berichten over Grampian
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel