nieuws

Vion garandeert ‘ongecastreerd’ varkensvlees

Industrienieuws

SON EN BREUGEL – Vion Food Nederland kan met ingang van 1 februari 2011 Nederlandse retailers varkensvlees leveren van niet gecastreerde dieren.

Vion garandeert ‘ongecastreerd’ varkensvlees

SON EN BREUGEL – Vion Food Nederland kan met ingang van 1 februari 2011 Nederlandse retailers varkensvlees leveren van niet gecastreerde dieren.

Na enkele maanden voorbereiding is Vion erin geslaagd alle varkens individueel een kenmerk mee te geven. Vion Food Nederland waarborgt op die manier de gegarandeerde kanalisatie van ‘ongecastreerd’ varkensvlees en kan hiermee voldoen aan de groeiende vraag vanuit de Nederlandse retail naar vlees van ongecastreerde varkens.

Geurdetectie

Vion Food Nederland hanteert een geurdetectieprogramma waarmee van elk mannelijk varken wordt vastgesteld of er sprake is van een afwijkende geur. Speciaal opgeleide en getrainde medewerkers voeren aan de slachtlijn een controle uit door het vlees te verhitten en dan te ruiken.

Marc van der Lee, communicatiedirecteur Vion: ‘De maatschappelijke discussie over castratie vertaalt zich in een groeiende vraag. Met onze zorgvuldig voorbereide en grootschalige aanpak zijn wij in staat de totale Nederlandse retailmarkt op maat te bedienen met vers varkensvlees van ongecastreerde dieren’. 

Lees ook:
Europa staakt castreren varkens (16 december 2010)
Colruyt stopt met ‘gecastreerd vlees’ (1 juli 2010)
Sligro buigt voor Varkens in Nood (17 juni 2010)
Rechtszaak tegen Sligro om vlees (14 juni 2010)
Horecaslager Van der Zee levert tussensegment vlees (16 februari 2010)
AH stapt af van gangbaar varkensvlees (15 januari 2010)
Tönnies voert slacht ‘met ballen’ op (30 december 2009)
Vion: geen ongecastreerde beren (15 september 2009)
Tönnies levert toch berenvlees aan NL supers (2 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over ongecastreerd vlees

Reageer op dit artikel