nieuws

Vion breidt uit in Schotland

Industrienieuws

COUPAR ANGUS – De Britse tak van Vion gaat na een reeks inkrimpingen de capaciteit bij twee vestigingen in Schotland flink uitbreiden.

Vion breidt uit in Schotland

COUPAR ANGUS – De Britse tak van Vion gaat na een reeks inkrimpingen de capaciteit bij twee vestigingen in Schotland flink uitbreiden.

Vion UK schept met de miljoeneninvestering 250 nieuwe banen, meldt het Agrarisch Dagblad. Bovendien gaan 234 eerder aangekondigde ontslagen bij één van de vestigingen niet door nadat de Schotse overheid 780.000 euro aan financiële steun heeft toegezegd.

De kipverwerkingsfabriek van Vion UK in Coupar Angus is uitgebreid met een nieuwe verpakkingslijn. Vion kan daarmee nu kip vanaf het ei tot het eindproduct leveren onder het merk ‘Produce of Scotland’. Ook het voer komt uit een eigen fabriek. De uitbreiding van deze vestiging levert 150 nieuwe banen op. Daarnaast komen er nog eens 100 banen bij in de verwerkingsfabriek in Cambuslang. Door de investeringen neemt de productie met zo’n 25 procent toe.
 

Lees ook:
Zomerregime slachterijen Vion (25 juni 2010)
Vion sluit locatie Beuningen (18 juni 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Vion

Reageer op dit artikel