nieuws

Vion boert goed in 2007 (+ download jaarverslag)

Industrienieuws

SON – Vion heeft vorig jaar een nettowinst gerealiseerd van 126 miljoen euro, 55 procent meer dan in 2006.

Vion boert goed in 2007 (+ download jaarverslag)

SON – Vion heeft vorig jaar goed geboerd. De nettowinst steeg met 55 procent naar 126 miljoen euro.

De omzet daalde met 3,7 procent tot 7,1 miljard euro als gevolg van lagere vleesprijzen. Vion Fresh Meat zette 5 miljoen euro minder om.

Winstsprong
Het bedrijfsresultaat steeg met 33 procent tot 221 miljoen euro. De winstsprong is voor een deel te danken aan eenmalige baten en overnames, zegt Vion. 

Het bedrijf kocht vorig jaar onder meer een meerderheidsbelang in de Britse branchegenoot J&J Transfield, die pizza’s en worst maakt.

De onderneming houdt dit jaar rekening met stijgende productiekosten ‘die moeilijk lijken door te berekenen in het eindproduct’. De divisie Convenience heeft een goed groeipotentieel, denkt Vion. Het meerderheidsaandeel van Vion in het Engelse voedingsmiddelenbedrijf J&J Tranfield dat ontbijtworstjes produceert voor de Engelse retailmarkt, bevestigt dit.

Omzet per divisie:

VION Ingredients
Vion Ingredients heeft haar bedrijfsresultaat verbeterd van € 65 miljoen in 2006 tot € 73 miljoen in 2007. Dit is het gevolg van enerzijds acquisities en anderzijds een efficiëntere en effectievere benutting van de productiecapaciteit.

VION Fresh Meat
Het bedrijfsresultaat van deze divisie is negatief beïnvloed door een slechtere marktsituatie in 2007 als gevolg van onbalans tussen vraag en aanbod wat tot prijsdruk heeft geleid. Ondanks kostenreducties en bedrijfssaneringen daalde het resultaat van € 86 miljoen in 2006 tot € 81 miljoen in 2007.

VION Convenience
In volumetermen ontwikkelde de afzet aan de retail zich positief maar tegen een lagere marge. Convenience verbeterde desondanks haar bedrijfsresultaat van € 28 miljoen in 2006 naar € 51 miljoen in 2007.
Acquisities en een verbetering van de marktposities hebben hieraan duidelijk bijgedragen. Het resultaat is ook positief beïnvloed door een financiële uitkering als gevolg van een business interruptie door een brand.

Download hier het jaarverslag 2007 van Vion

Lees ook:
Zorgen Vion over lage koers Britse pond (2 april 2008)
Vion behoudt USDA-waardigheid
(17 april 2008)
Vion breidt uit in Duitsland (19 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion

Reageer op dit artikel