nieuws

Vier slagers leveren streekvlees aan Plus

Industrienieuws

TILBURG – Ambachtelijk vlees van de slagers Henk Knippels uit Waalwijk, Hans Van Leijden uit Spijkenisse, Wiljo Kuenen uit Ruurlo en Boerderij De Schelfer in Geesteren (Gld.), liggen vanaf september in alle 280 Plus supermarkten, onder de merknaam Gijs.

Vier slagers leveren streekvlees aan Plus

TILBURG – Ambachtelijk vlees van de slagers Henk Knippels uit Waalwijk, Hans Van Leijden uit Spijkenisse, Wiljo Kuenen uit Ruurlo en Boerderij De Schelfer in Geesteren (Gld.), liggen vanaf september in alle 280 Plus supermarkten, onder de merknaam Gijs.

Knippels levert gedroogde en gezouten Duinham, Van Leijden paardenleverworst, boerenleverworst en grillham, Kuenen zijn bekende ‘nagelholt’ (Achterhoekse carpaccio) en Schelfers droge worst.

Producten
Plus biedt als eerste retailketen in Nederland haar klanten hoogwaardige streekproducten onder één merknaam aan. Behalve vleeswaren, liggen er ijs, seizoensgroenten en -fruit, vruchtensappen, jams, soepen, kazen en zuivel in de schappen (zie foto onder).

Een greep uit de producten van Gijs (Foto: Peter Smit)

Gijs is een initiatief van StreekSelecties BV. Plus heeft drie jaar het exclusieve recht op de streekproducten.

Verhaal
Directeur Rogier Arntz van StreekSelecties benadrukt dat bij Gijs veel aandacht wordt besteed aan het verhaal áchter het product. ‘’Op deze manier wordt je als koper overtuigd van de eerlijkheid van het product.’

Mijlpaal
Arntz ziet de komst van Gijs als een mijlpaal in de Nederlandse retail-business. ‘Tot vandaag de dag kenmerkten streekproducten zich door kleinschaligheid. Het bereik bleef beperkt, terwijl marktonderzoek aantoonde dat de vraag naar voedsel met een duidelijke regionale identiteit veel groter is. Van het totale omzetpotentieel van 1 – 1,5 miljard euro wordt momenteel slechts 120 – 180 miljoen verzilverd.’

StreekSelecties is in 2007 opgericht op initiatief van Agro & Co Brabant. Deze groene ontwikkelmaatschappij participeert samen met ZLTO en The Food Kitchen in StreekSelecties.

Lees ook:
Duinham Gijs heeft ‘tweelingbroer’ (28 augustus 2008)
Streekvlees heeft toekomst (3 juli 2008)
Producten StreekSelecties gaan Gijs heten (29 mei 2008)
Introductie StreekSelecties uitgesteld
(10 januari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over streekvlees

Reageer op dit artikel