nieuws

Vetdieven aangehouden

Industrienieuws

ERMELO – Twee 20-jarige mannen uit Ermelo blijken verantwoordelijk voor de diefstal van vele duizenden kilo’s vet bij snackbars, viswinkels en Chinese eethuizen. Het duo verkocht de gestolen waar aan vetsmelterijen.

Vetdieven aangehouden

ERMELO – Twee 20-jarige mannen uit Ermelo blijken verantwoordelijk voor de diefstal van vele duizenden kilo’s vet bij snackbars, viswinkels en Chinese eethuizen. Het duo verkocht de gestolen waar aan vetsmelterijen.

Het tweetal werd halverwege deze maand aangehouden na een diefstal bij een bedrijf in hun woonplaats. Ze werden op camerabeelden herkend. Ze gingen vaak ’s nachts op pad om met een gehuurd vrachtwagentje de tonnen vet bij eethuizen op de Veluwe en in de Flevopolder te ontvreemden, aldus de politie.

Het duo stal het vet in onder meer Ermelo, Putten, Harderwijk, Nunspeet, Dronten en Lelystad. De politie kreeg een beperkt aantal aangiften binnen. ‘Veel mensen merkten de diefstal niet op. De tonnen met vet werden vaak achter de snackbar gezet en door anderen opgehaald’, aldus een woordvoerder.

Het gebruikte vet wordt bij vetsmelterijen verwerkt waarna er onder meer biodiesel van wordt gemaakt.

Lees ook:
Politie houdt dieven walvisvlees aan (23 juni 2008)
Varkensvlees in trek bij Chinese dieven (11 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over diefstal van vlees

Reageer op dit artikel