nieuws

Vertrouwen in varkensvlees terug

Industrienieuws

DEN HAAG – De prijzen die boeren krijgen voor varkensvlees, zijn deze maand weer hoger, nadat ze in januari laag waren als gevolg van het dioxineschandaal in Duitsland.

DEN HAAG – De prijzen die boeren krijgen voor varkensvlees, zijn deze maand weer hoger, nadat ze in januari laag waren als gevolg van het dioxineschandaal in Duitsland.

Dit blijkt uit de zogeheten referentieprijs, een statistisch gemiddelde van varkensprijzen, dat het Productschap Vee en Vlees opstelt voor de Europese Unie. Die prijs is nu 133 euro, nadat die in januari gedaald was naar 115 euro. De prijs is daarmee weer op het niveau van eind vorig jaar.

Vertrouwen in vlees

De consument in Duitsland, een belangrijke exportmarkt voor de Nederlandse varkenshouders, lijkt weer vertrouwen te hebben in het vlees. Bovendien heeft de Europese Unie, mede op initiatief van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) besloten de tijdelijke opslag van vlees te subsidiëren. Dat gebeurde om de boeren door een moeilijke periode te slepen.

Ze hebben niet alleen te maken met lage opbrengstprijzen, maar ook met hoge kosten van voer als gevolg van gestegen graanprijzen.

 

Reageer op dit artikel