nieuws

Verhuizing Enkco ‘nog niet zeker

Industrienieuws

HOLTEN – Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat Enkco naar een ander industrieterrein in Holten verhuist. Het vleesverwerkingsbedrijf heeft dat de gemeente Rijssen-Holten duidelijk gemaakt.

Verhuizing Enkco ‘nog niet zeker

HOLTEN – Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat Enkco naar een ander industrieterrein in Holten verhuist. Het vleesverwerkingsbedrijf heeft dat de gemeente Rijssen-Holten duidelijk gemaakt.

Volgens Enkco heeft de gemeente niet genoeg geld om de verhuizing uit te voeren.

Enkco houdt er dan ook rekening mee dat het bedrijf niet verhuist, terwijl bedrijventerrein De Kol (waar Enkco nu zit) in een woonwijk verandert. Dit betekent dan dat er slechts één straat tussen het bedrijf en de nieuwe woonwijken komt te liggen.

Dit is volgens Enkco vragen om problemen voor omwonenden én het bedrijf.

De vleesverwerker eist daarom dat de gemeente in kaart brengt wat de gevolgen voor beide partijen zijn als Enkco bij een woonwijk ligt. De gemeenteraad stemde gisteravond in met die eis, meldt De Stentor.

Eén scenario
In de huidige plannen voor De Kol heeft de gemeente maar één scenario voor ogen: Enkco verhuist naar Vletgaarsmaten en Rijssen-Holten betaalt de verhuiskosten. Vervolgens verbouwt de gemeente De Kol tot woonwijk. Als de gemeente geen geld heeft voor de verhuizing, is de kans groot dat Enkco blijft zitten.

De gemeente is het eens met deze conclusie en gaat onderzoeken wat de consequenties zijn als industrie en woonwijk zo dicht naast elkaar liggen.

Die conclusies worden verwerkt in het nieuwe structuurplan van project De Kol. Dit plan vormt de basis voor het uiteindelijke bestemmingsplan.

Lees ook de eerdere berichten over deze kwestie:
Enkco kost wethouder de kop (19 december 2007)
Gemeente wil Enkco gedogen (21 juni 2007)
Raad van State fluit Enkco terug (11 juni 2006)
‘Milieuvergunning Enkco rammelt’ (2 mei 2007)
Enkco mag op nieuwe plek blijven (22 november 2006)
‘Nieuwe fabriek Enkco eigenlijk illegaal’ (27 september 2006)
Enkco breidt productietijden definitief uit (12 juni 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Enkco

Reageer op dit artikel