nieuws

Verburg zet in op vleesvervangers

Industrienieuws

DEN HAAG – Een half miljoen euro trekt demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) Gerda Verburg uit voor een onderzoek naar vleesvervangers.

Verburg zet in op vleesvervangers

DEN HAAG – Een half miljoen euro trekt demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) Gerda Verburg uit voor een onderzoek naar vleesvervangers.

Zij wil de consumptie van vleesvervangers en duurzame dierlijke en plantaardige producten stimuleren. Ondernemers die een innovatief en perspectiefvol idee hebben, maar zelf niet alle kennis, kunde, tijd en energie bezitten om dat uit te werken tot een te vermarkten product of vernieuwend marktconcept worden met een haalbaarheidsonderzoek ondersteund door LNV. Het onderzoek moet antwoord geven op de vragen of het idee technisch en financieel te realiseren is en of er een markt voor is.

Er is een wedstrijd van gemaakt. Negen ondernemers leveren een idee aan, een onafhankelijke jury adviseert de minister welke producten de gelegenheid krijgen de innovatie te ontwikkelen tot een te vermarkten product. Deze fase duurt maximaal twee jaar. Daarna is het aan de ondernemer zelf.

Lees ook:
Enkco zet in op vleesvervangers (16 maart 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over vleesvervangers 

Reageer op dit artikel