nieuws

Verburg op matje in kwestie Friesland Vlees

Industrienieuws

DEN HAAG – Tweede Kamerleden hekelen de rol van minister Gerda Verburg in de kwestie rondom Friesland Vlees. Dat zij de slachterij publiekelijk aan de schandpaal heeft genageld lijkt dan ook een staartje te krijgen.

Verburg op matje in kwestie Friesland Vlees

DEN HAAG – Tweede Kamerleden hekelen de rol van minister Gerda Verburg in de kwestie rondom Friesland Vlees. Dat zij de slachterij publiekelijk aan de schandpaal heeft genageld lijkt dan ook een staartje te krijgen.

VVD-kamerlid Janneke Snijder vindt dat de uitspraken van Verburg over het slachthuis in het tv-programma Buitenhof ‘desastreus’ hebben uitgepakt.

Desastreus
Snijder denkt dat de minister zich heeft vergist in de gevolgen van het publiekelijk noemen van een bedrijf. Ze is het overigens eens met het beleid van de minister omtrent de regels rond diertransport. ‘Iedereen moet zich aan de regels houden, maar het slachthuis in Leeuwarden willen we niet kwijt. Juist zonder dat slachthuis krijg je weer verder gesleep met dieren’, aldus het Kamerlid.

Vragen
SP-kamerlid Hugo Polderman wil de minister vragen stellen over de gang van zaken en Snijder wil desgevraagd wel kwijt, dat er een brief naar Verburg gaat om uitleg. Harm Evert Waalkens (PvdA) heeft zich eveneens verbaasd over de uitspraken van de minister in Buitenhof.

De CDA-landbouwwoordvoerders Joop Atsma en Ger Koopmans zijn afwezig wegens verblijf in het buitenland.

Minachting
Vorige week maakte eigenaar Aaldert Wildeboer zich via deze website al bijzonder boos over het optreden van de minister. ‘Zij heeft tot nu toe niets van zich laten horen, maar zegt wel in media: "Meneer Wildeboer, waarom maakt u zich zo druk als u niets te verbergen hebt?" Zo’n opmerking getuigt van een diepe minachting voor ons bedrijf en onze medewerkers.’

Klik hier voor het gesprek met minister Verburg in Buitenhof (klik in het nieuwe venster rechts op ‘Gerda Verburg over keuring van vlees’)

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Friesland Vlees is onterecht aan de schandpaal genageld’.
Stem hier

 

Of lees:
Alle berichten over de kwestie Friesland Vlees

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Aaldert Wildeboer

Lees ook:
Wildeboer vreest voor slachterij (9 april 2008)
Wildeboer: ‘Dit is een deceptie’ (8 april 2008)
Aaldert Wildeboer: ‘Minister is asociaal’ (7 april 2008)

Reageer op dit artikel