nieuws

Verburg: ‘Aantijgingen Thieme onfatsoenlijk

Industrienieuws

DEN HAAG – Minister Gerda Verburg bestrijdt de aantijgingen van fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren dat veeartsen van de VWA corrupt zijn.

Verburg: ‘Aantijgingen Thieme onfatsoenlijk

DEN HAAG – Minister Gerda Verburg bestrijdt de aantijgingen van fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren dat veeartsen van de VWA corrupt zijn.

In een opiniestuk in het Agrarisch Dagblad noemt ze de beschuldigingen onfatsoenlijk en onrechtvaardig. Medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) noemt Verburg gewetensvolle ambtenaren. Zij stelt dat de aantijgingen van corruptie worden weersproken door de feiten.

Ergernis
De minister erkent dat er dingen niet goed gaan bij de VWA, maar ergert zich eraan dat de VWA’ers wel erg gemakkelijk over één kam worden geschoren.

Illegaal
Thieme stelde eerder dat zieke en kreupele dieren illegaal naar slachterijen worden getransporteerd en onder gruwelijke omstandigheden worden geslacht. ‘Corrupte VWA dierenartsen knijpen daarbij een oogje toe. Wettelijke vleeskeuringen worden uitgevoerd door voormalige bouwvakkers die werken bij het commerciële bedrijf KDS dat gelieerd is aan de grote vleesbedrijven en vrijgesteld van belasting’, schreef Thieme.

Gekwetst
Verburg stelt dat een aantal VWA’ers, gekwetst door Thieme’s uitlatingen, er het liefst nu het bijltje bij neer zou gooien. ‘Mevrouw Thieme moet, zoals ieder Kamerlid, zich tot mij richten als zij aanwijzingen heeft dat een LNV-onderdeel zijn werk niet goed doet en niet VWA-mensen publiekelijk in de beklaagdenbank zetten. Dieren hebben rechten, VWA-medewerkers ook’, aldus Verburg.

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Friesland Vlees is onterecht aan de schandpaal genageld’.
Stem hier

Lees ook:
Verburg op matje in kwestie Friesland Vlees (15 april 2008)
Wildeboer nodigt alle critici uit voor slachterijtour (10 april 2008)
Tientallen dreigementen tegen Friesland Vlees 98 april 2008)
Friesland Beef stopt met slachten (8 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Gerda Verburg
Alle berichten over Marianne Thieme

Reageer op dit artikel