nieuws

‘Verbetering VWA kost tijd en geld

Industrienieuws

DEN HAAG – De misstanden die in een intern rapport van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) werden gesignaleerd, zijn herkenbaar.

‘Verbetering VWA kost tijd en geld

DEN HAAG – De misstanden die in een intern rapport van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) werden gesignaleerd, zijn herkenbaar.

Dat stelde Rein Jan Hoekstra donderdag in zijn rapportage over de nota die een jaar geleden uitkwam, maar pas eind januari bekend werd.

En hoewel in de tussentijd het toezicht van de VWA op dierenwelzijn bij onder meer diertransporten is aangepast, zal de ‘gewenste en noodzakelijke kwaliteitsverbetering nog de nodige tijd en middelen vergen’, oordeelt Hoekstra.

Hoe groot de problemen bij de VWA-controles op veetransporten werkelijk zijn, kan hij moeilijk vaststellen. Wel zegt hij dat organisaties die betrokken zijn bij de transporten de gesignaleerde knelpunten herkennen. Zo zouden dierenartsen die de veetransporten controleren onder druk worden gezet om een oogje toe te knijpen.

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Lees het rapport Hoekstra

Lees de
reactie van de minister

Lees ook:
Branche moet ‘boeten’ voor VWA-rapport (21 maart 2008)
Verburg relativeert VWA-misstanden (21 maart 2008)
‘Start Europees onderzoek naar VWA’ (14 maart 2008)
EU-vragen over vleeskeuring in Nederland (7 maart 2008)
VWA overweegt stappen tegen Eén Vandaag (24 februari 2008)
Vleessector wil snel overleg over VWA (21 feruari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de VWA

Reageer op dit artikel