nieuws

Vegetariërs willen Jan Vayne van ‘sexy lijst

Industrienieuws

AMSTERDAM – Wakker Dier haalt Jan Vayne niet van de lijst voor de verkiezing ‘meest sexy vegetariërs’ van Nederland. Vegetariërs hebben verbolgen gereageerd op de nominatie. Vayne is momenteel immers hét gezicht van Unox rookworsten…

Vegetariërs willen Jan Vayne van ‘sexy lijst

AMSTERDAM – Wakker Dier haalt Jan Vayne niet van de lijst voor de verkiezing ‘meest sexy vegetariërs’ van Nederland. Vegetariërs hebben verbolgen gereageerd op de nominatie. Vayne is momenteel immers hét gezicht van de door hen zo verfoeide Unox rookworsten…

Op diverse websites reageren vegetariërs verbolgen op zijn nominatie en worden mensen opgeroepen vooral niet op hem te stemmen.

Foutje
Wakker Dier verdedigt de nominatie tegenover Meatandmeal.nl door te zeggen ‘dat het beter is inconsequent goed te zijn, dan consequent fout’. ‘Hij is goed omdat hij geen vlees eet. Dit is zijn inconsequente foutje’, zegt woordvoerster Hanneke van Ormondt.

Publiciteit
Zij vindt het overigens weer raar van Unox dat het bedrijf een vegetariër uitkiest voor een rookworstenreclame. Dat Unox (die afgelopen jaar doelwit was van diverse campagnes door Wakker Dier), door deze toch wel opzienbarende nominatie een hoop gratis publiciteit krijgt, maakt de organisatie niets uit.  Sterker nog, Van Ormondt denkt dat Unox helemaal niet blij is met deze publiciteit.

Dat slechte reclame, ook reclame is, erkent ze overigens wel.

Wie wél op de rookworstpromotor Jan Vayne wil stemmen, kan dat hier doen

Of, bekijk de Unox-reclame met Jan Vayne hier

Lees ook:
‘Sexy-veggie’ Jan Vayne promoot wél Unox?! (11 november 2008)
Unox commercial van de maand (21 november 2007)
Proteststicker tegen Unox-postzegel (8 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Unox
Alle berichten over Wakker Dier
Alle berichten over vegetariërs

Reageer op dit artikel