nieuws

Veganistisch meisje breekt botten

Industrienieuws

GLASGOW – Een Schots meisje (12) dat een strikt veganistisch dieet volgde, is opgenomen in het ziekenhuis, met enkele gebroken botten. Volgens de artsen heeft ze een ruggengraat van een vrouw van tachtig jaar.

Veganistisch meisje breekt botten

GLASGOW – Een Schots meisje (12) dat een strikt veganistisch dieet volgde, is opgenomen in het ziekenhuis, met enkele gebroken botten. Volgens de artsen heeft ze een ruggengraat van een vrouw van tachtig jaar.

Het meisje is opgenomen in het Royal Hospital for Sick Children met een zware vorm van rachitis. Dit is een beenderziekte die vooral in Victoriaanse tijden veel voorkwam bij ondervoede kinderen, meldt the Times.

Volgens het ziekenhuis heeft het meisje verschillende botten gebroken en is na onderzoek gebleken dat haar hele beendergestel erg zwak is. Hierdoor wordt haar groei hevig verstroord.

De aandoening is veroorzaakt door een gebrek aan vitamine-D. Deze vitamine, die onder meer in lever, zuivel en vette vis zit, is nodig om calcium te absorberen

Volgens Britse experts moet onder de aandacht worden gebracht dat een streng veganistisch dieet voor kinderen gevaren oplevert. De doctoren staan nu onder druk om de ouders aan te geven bij de politie.

Eerder stierf in het Franse Amiens een meisje van elf maanden aan ondervoeding. Haar veganistische ouders worden vervolgd. En vorig jaar kreeg een Amerikaans veganistisch echtpaar levenslang omdat hun zes weken oude baby door ondervoeding stierf.

Lees ook:
Vlees maakt niet ongezond (23 april 2008)
Woede over ‘rauw eetregime’ (filmpje) (27 maart 2008)
Weblog: Ik eet geen vlees meer

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over veganist

Reageer op dit artikel