nieuws

Veetransporteurs beboet

Industrienieuws

DOETINCHEM – De Algemene Inspectiedienst heeft woensdag vier veetransporteurs beboet bij een controle in de regio Amsterdam. In drie vrachtwagens bleek dat de dieren niet goed rechtop konden staan.

DOETINCHEM – De Algemene Inspectiedienst heeft woensdag vier veetransporteurs beboet bij een controle in de regio Amsterdam. In drie vrachtwagens bleek dat de dieren niet goed rechtop konden staan.

Een aantal dieren had zich daardoor verwond. Een vierde transporteur kreeg een waarschuwing omdat niet op de wagen was aangegeven dat het ging om transport van levende dieren. In één geval was de wagen hoger dan vier meter, wat niet is toegestaan.

In totaal werden zeven transporten gecontroleerd, die onderweg waren naar een slachthuis. Alle transporten mochten na controle worden voortgezet naar de slachterij. Bij de controles werd onder andere gelet op de naleving van de Europese Transportverordening.
 

Reageer op dit artikel