nieuws

Veerman: slachtwijze op etiket

Industrienieuws

DEN HAAG – Consumenten moeten op een vleespakje duidelijk kunnen zien of het vlees afkomstig is van een onverdoofd of verdoofd geslacht dier. Momenteel wordt met slachterijen en supermarkten overlegd over het verstrekken van die informatie.

Veerman: slachtwijze op etiket

DEN HAAG – Consumenten moeten op een vleespakje duidelijk kunnen zien of het vlees afkomstig is van een onverdoofd of verdoofd geslacht dier. Momenteel wordt met slachterijen en supermarkten overlegd over het verstrekken van die informatie.

Dat zegt minister Cees Veerman naar aanleiding van de halal-rel, vorige maand. Veerman antwoordt hiermee op vragen van Tweede Kamerlid Geert Wilders. Die vroeg zich af of het produceren en verkopen van halalvlees verboden zou moeten worden vanwege de dieronvriendelijke wijze waarop het wordt geproduceerd.

Veerman ziet geen enkele reden om de verkoop van halalvlees te verbieden. Wel wil hij dat de consument bij het kopen van zijn stukje vlees op het etiket kan lezen op welke wijze het is gedood.

Lees ook:
AH stopt met verkoop onverdoofd halalvlees (31 oktober 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over halal

Reageer op dit artikel