nieuws

‘Veel Wagyu-vlees niet echt

Industrienieuws

AMSTERDAM – Negentig procent van het Wagyu-vlees is mogelijk niet puur Wagyu. Gevolg: restaurantbezoekers betalen te veel geld voor het vlees.

AMSTERDAM – Negentig procent van het Wagyu-vlees is mogelijk niet puur Wagyu. Gevolg: restaurantbezoekers betalen te veel geld voor het vlees.

Dat negentig procent van de dure, Japanse biefstuk van een Wagyu-rund nep is, zeggen vleeshandelaar Gerben Vermaning en Wagyu-boer Rob Baarsma. ‘Je kunt vlees alleen als honderd procent Wagyu bestempelen als zowel de vader als de moeder volbloed Wagyu-runderen zijn’, stelt Vermaning in Metro. ‘Dus niet als je sperma van een Wagyu-stier inbrengt in een koe van een ander ras.’

En dat gebeurt op grote schaal. Het gevolg: restaurantbezoekers betalen veel te veel voor het vlees op hun bord. Vierhonderd gram ribeye-steak van een Wagyu-rund kost zo’n negentig euro, terwijl eenzelfde hoeveelheid Europees rund van enige kwaliteit ongeveer vijftien euro kost.

 

Reageer op dit artikel