nieuws

Veel spareribs besteld tijdens WK

Industrienieuws

AMSTERDAM – Nederlanders hebben massaal eten laten bezorgen tijdens het WK voetbal. Spareribs en pizza waren het meest in trek.

Veel spareribs besteld tijdens WK

AMSTERDAM – Nederlanders hebben massaal eten laten bezorgen tijdens het WK voetbal. Spareribs en pizza waren het meest in trek.

Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl constateert tijdens het mondiale voetbalevenement een stijging van 25 procent in de verkopen. Op de dagen dat het Nederlands elftal speelde, was er een nog duidelijker toename.

iPhone
Vooral vóór aanvang en na afloop van een voetbalwedstrijd verwerkte Thuisbezorgd.nl veel bestellingen. Supporters thuis op de bank gebruikten hun iPhone om met behulp van de Thuisbezorgd.nl iPhone-app eten te laten bezorgen. Volgens Thuisbezorgd.nl levert het WK de Nederlandse bezorgrestaurants een eenmalige omzetstijging op van naar schatting 4,5 miljoen Euro. In dit bedrag zijn naast bestellingen via internet, tevens telefonische verkopen meegenomen, als ook de resultaten van de grote bezorgketens. Thuisbezorgd.nl verwerkt zelf naar schatting ongeveer een derde van alle Nederlandse bestellingen van bezorgmaaltijden.

Jitse Groen, oprichter en algemeen directeur van Thuisbezorgd.nl: ‘Een stijging in het aantal bezorgmaaltijden was te voorspellen, maar gezien de recessie zijn onze verwachtingen ruim overtroffen.’  

Lees ook:
Schutjes wint Spare Ribs Trophy 2010 (8 juni 2010)
Slager Johan Kleine leidt Spare Ribs Trophy (19 april 2010)
Spare Rib Express groeit gestaag (6 juli 2009)
Spare Ribs Trophy 2009 naar slager Elshout (30 juni 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Spare Ribs Trophy
 

Reageer op dit artikel