nieuws

Veel barbecue door WK voetbal en warm weer

Industrienieuws

LEIDSCHENDAM – De supermarkten varen wel bij het WK voetbal en het warme weer. Barbecuepakketten zijn niet aan te slepen.

Veel barbecue door WK voetbal en warm weer

LEIDSCHENDAM – De supermarkten varen wel bij het WK voetbal en het warme weer. Barbecuepakketten zijn niet aan te slepen.

Ook afgelopen week verkochten de supers aanzienlijk meer dan tijdens een doorsneeweek, aldus een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) dinsdag. De grootgrutters behaalden een extra omzet van 57 miljoen euro over de hele week. Normaal zetten supermarkten 600 miljoen euro om, vorige week kwam dat dus uit op 657 miljoen euro, aldus het CBL.

Barbecueweekeind

Volgens de brancheorganisatie is dat te danken aan het WK voetbal en het mooie weer. ‘De bier- en drankomzet is natuurlijk hoger, maar het was ook een mooi barbecueweekeind. Ook dat hielp mee’, zei de woordvoerster.

De week daarvoor waren de omzetcijfers ook al een stuk hoger. Nederlanders deden toen voor 21 miljoen euro extra boodschappen bij de supermarkten ten opzichte van een ‘normale’ week, becijferde marktonderzoeker GfK. De totale omzet kwam uit op 618 miljoen euro.

Lees ook:
Slagers kunnen profiteren van WK voetbal (14 juni 2010) 
Mega-barbecue Keurslagers groot succes (24 augustus 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over barbecue

 

Reageer op dit artikel