nieuws

Varkensvleessector in ‘perfect storm

Industrienieuws

DOETINCHEM – Varkensvlees-producenten bevinden zich midden in een zogenoemde ‘perfect storm’. Reden waarom de producenten het momenteel zo zwaar hebben. Dat zegt analist Fiona Boal in een Rabobank-podcast over de situatie op de vleesmarkt.

Varkensvleessector in ‘perfect storm

DOETINCHEM – Varkensvlees-producenten bevinden zich midden in een zogenoemde ‘perfect storm’. Reden waarom de producenten het momenteel zo zwaar hebben. Dat zegt analist Fiona Boal in een Rabobank-podcast over de situatie op de vleesmarkt.

Belangrijkste oorzaken van het zware weer zijn de overcapaciteit van varkens, recordprijzen voor voer en de zorgen dat de vraag naar varkensvlees in sommige delen van de wereld zal gaan dalen.

Foodservice
De Verenigde Staten hebben daar onder meer mee te maken. Daar is vooral in de foodservice minder vraag naar varkensvlees, omdat mensen in verband met de stijgende prijzen voor voedsel en olie geen dure uitgaven meer doen, zoals het eten in restaurants.

Overcapaciteit
‘In juni werd er tien procent meer varkens geslacht in de VS dan in het jaar ervoor’, zegt Boal in de podcast. Ook de vleesproductie was tien procent hoger. De overcapaciteit zal nog tot de tweede helft van dit jaar duren’, voorspelt ze. ‘Dus hebben we helaas bergen vlees en heel veel varkens over voor de rest van dit jaar.

Zij adviseert producenten zich vooral op export te richten.

Download hier de podcast met de analyse van Fiona Boal

Lees ook:
Vleesbedrijf moet internationaler opereren (28 maart 2008)
Wereldpluimveemarkt groeit het hardst (13 november 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Rabobank

Reageer op dit artikel