nieuws

VanDrie nieuwe leverancier Albert Heijn

Industrienieuws

ZAANDAM – VanDrie Group is de nieuwe leverancier van kalfsvlees aan Albert Heijn. Dat bevestigt het supermarktconcern. Het vlees vervangt dat van Peter’s Farm.

VanDrie nieuwe leverancier Albert Heijn

ZAANDAM – VanDrie Group is de nieuwe leverancier van kalfsvlees aan Albert Heijn. Dat bevestigt het supermarktconcern. Het vlees vervangt dat van Peter’s Farm.

Woensdag maakte Peter’s Farm bekend dat Albert Heijn met ingang van eind juni stopt met haar merk.

Eisen
Volgens woordvoerster Els van Dijk heeft het opzeggen van de relatie met Peter’s Farm niet alleen met prijs te maken, zoals Peter’s Farm beweert.

‘Het heeft te maken met een combinatie van factoren. De consumptie van kalfsvlees stijgt en dat merken wij ook. Wij hebben nu gekozen voor een combinatie van volume, kwaliteit en prijs.’ VanDrie Group kan als wereldmarktleider voldoen aan alledrie de eisen, aldus Van Dijk.

Diervriendelijk
‘VanDrie voldoet aan alle eisen van dierenwelzijn en is op sommige punten zelfs nog diervriendelijker dan Peter’s Farm, zegt Van Dijk. ‘In de kalverhouderij is de groepshuisvesting de laatste jaren sterk verbeterd.’ VanDrie Group heeft daarbij een voortrekkersrol gespeeld.

Safety Guard
VanDrie Group heeft het in de wereld unieke tracking en tracingsysteem Safety Guard. Het systeem volgt het product niet alleen in de diepte, maar omvat ook de totale beheersbare breedte. Het begint bij alle grondstoffen, zowel die voor het fabriceren van kalvermelk als de kalveren, en eindigt bij het product kalfsvlees. 

Het kwaliteitssysteem waarborgt voedselveiligheid voor de gehele productieketen. ‘Daarnaast is dierenwelzijn voor ons vanzelfsprekend en geen tool om vlees te verkopen’, zegt directeur Henny Swinkels.

VanDrie Group overlegt momenteel met de Dierenbescherming over het Beter Levenkenmerk.

Lees ook:
Albert Heijn stopt met kalfsvlees Peter’s Farm (28 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over VanDrie Group

Reageer op dit artikel