nieuws

Van Loon in zee met Center Parcs

Industrienieuws

ROTTERDAM – Center Parcs gaat vanaf voorjaar 2009 in al haar Belgische en Nederlandse parken varkensvlees van ongecastreerde varkens serveren van Van Loon Vlees.

Van Loon in zee met Center Parcs

ROTTERDAM – Center Parcs gaat vanaf voorjaar 2009 in al haar Belgische en Nederlandse parken varkensvlees van ongecastreerde varkens serveren van Van Loon Vlees in Best, die ook aan Lidl levert.

Dat heeft Center Parcs Europe bevestigd tegen Meatandmeal.nl.
 
Met deze stap is Center Parcs de eerste in de toeristische sector die overgaat op diervriendelijker varkensvlees.

Kopgroep
Daarmee schaart het bedrijf zich in de kopgroep van onder meer McDonald’s, Burger King, CoopCodis, Febo, Aldi, Lidl en Super de Boer die overstappen op vlees van varkens die als biggen niet worden gecastreerd.

De meeste supermarkten, slagers en fabrikanten kiezen vanaf volgend jaar, zoals is afgesproken in de verklaring van Noordwijk, voor vlees van biggen die verdoofd gecastreerd worden.

Gaia en Wakker Dier reageren verheugd op het besluit van Center Parcs. Nederland castreerde tot dit jaar, volgens Wakker Dier, vrijwel alle mannelijke biggen (7 miljoen) onverdoofd.

Alternatieven
De organisatie geeft aan dat in diverse andere Europese landen alternatieven worden toegepast. Het gaat bijvoorbeeld om een lager slachtgewicht (in Spanje en Portugal), detectie van berengeur aan de slachtlijn (al jaren in Denemarken) of het gewoon verkopen van berenvlees (in Engeland en Ierland). In Australië wordt berengeur voorkomen met een vaccinatie (‘immuno-castratie’).

Lees ook:
Tönnies níet klaar voor geurdetectie (17 november 2008)
Luisteren naar kritische consument is must (13 november 2008)
‘Berenvlees is doping’ (13 november 2008)
Lidl Duitsland stapt niet over op ‘berenvlees’ (3 november 2008)
Vion ‘not amused’ over uitspraken CBL (26 oktober 2008)
Supers willen spoedoverleg met vleessector (23 oktober 2008)
Van Loon levert berenvlees voor Lidl NL (20 oktober 2008)
Lidl en Aldi over op ‘goed vlees’ (17 oktober 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over biggencastratie

Reageer op dit artikel