nieuws

Unox duikt met nieuwjaar overal op

Industrienieuws

DEN HAAG – Op steeds meer plaatsen in Nederland worden nieuwjaarsduiken georganiseerd, zo heeft sponsor Unox zondag bekendgemaakt. Dit jaar zijn er 52 plekken waar gedoken wordt. Volgens Unox is dat een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Unox duikt met nieuwjaar overal op

DEN HAAG – Op steeds meer plaatsen in Nederland worden nieuwjaarsduiken georganiseerd, zo heeft sponsor Unox zondag bekendgemaakt. Dit jaar zijn er 52 plekken waar gedoken wordt. Volgens Unox is dat een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar.

Nieuwe plaatsen zijn bijvoorbeeld Weert, Breda, Zoetermeer en Woudenberg.

De meeste evenementen worden lokaal georganiseerd door bijvoorbeeld schaats- of zwemverenigingen. Unox-medewerkers zullen de zwemmers van soep en een warme muts voorzien. Maar dan moeten de duiklocaties wel aan open water liggen. De man die in 1960 in Zandvoort de eerste duik organiseerde, de inmiddels 78-jarige duikmeester Ok van Batenburg, controleert ter plaatse of de plek aan de eisen voldoet.

De duik in Scheveningen trekt al jaren de meeste deelnemers, ongeveer 10.000. Op andere plaatsen doen enkele tientallen mensen mee.

Lees ook:
‘Sexy veggie’ Jan Vayne eet ook kip (16 december 2008)
Rookworst zonder E-nummers promoten mag (27 augustus 2008)
Unox deelt 10.000 keer stamppot uit (+ foto’s) (20 december 2007)
Veel Unoxmutsen, weinig worst (fotoverslag) (25 februari 2007)
Unox-duik valt in het water (2 januari 2007)

Reageer op dit artikel