nieuws

UK ontvangt Vion met open armen

Industrienieuws

LIVINSTON – De overname van Grampian door Vion is in Groot-Brittannië en vooral in Schotland met gejuich ontvangen.

UK ontvangt Vion met open armen

LIVINSTON – De overname van Grampian door Vion is in Groot-Brittannië en vooral in Schotland met gejuich ontvangen.

Voorzitter Jim McLaren van de boerenorganisatie NFU ziet in de overname grote mogelijkheden voor de groei van de vleessector in Schotland. McLaren praat later deze week met de kersverse bestuursvoorzitter Peter Barr van Vion UK. ‘Onze producenten staan te trappelen om deel uit te maken van de toekomstige strategie.’ Hij denkt dat Vion een grote rol kan spelen om Schotse vleesproducten verder op de kaart te zetten in Europa.

Goed nieuws
Ook voorzitter Donald Biggar van Quality Meat Scotland is enthousiast over de Nederlandse inbreng in de Schotse vleesindustrie. ‘Vion is een belangrijke en grote speler in de sector wereldwijd. Deze overname is goed nieuws voor onze industrie en het brengt eindelijk investering na een periode van onzekerheid. We zijn benieuwd wat Vion voor Schotland in petto heeft.’

Excellent
Directeur Eddie Power van Grampian zelf noemt de overname ‘excellent’ en is blij dat voor Grampian een einde is gekomen aan een lange periode van onzekerheid. ‘Vion heeft in Europa bewezen succesvol te zijn in vleesverwerking en maaltijdproductie. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze diverse bedrijven zullen profiteren van de unieke combinatie die is ontstaan door de overname.’

Ontslagen
Ook de Britse vakbonden zijn positief over de overname, hoewel nog niet duidelijk is wat er met de 3.500 werknemers van Grampian gebeurt. Overnames door Vion in Nederland gingen vaak gepaard met reorganisaties en ontslagen. Het is niet uitgesloten dat Vion ook bij het in financiële nood verkerende Grampian gaat reorganiseren.

Lees ook:
‘Vion betaalt 400 miljoen voor Grampian’ (17 juni 2008)
Ton Christaanse leidt Vion UK
 (16 juni 2008)
Vion lijft Grampian in (16 juni 2008)
Vleessector achter overname Grampian door Vion (5 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion en Grampian
Alle berichten over overnames

Reageer op dit artikel